Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Węzełki
pomarańczoweBoczek pieczony »Jeżeli lubicie domowe pączki a nie przepadacie za robieniem ich mam dla Was propozycję innej wersji pączków.Pomimo że ich przygotowanie wogóle nie przypomina przygotowywania tradycyjnych pączków
smakowo bardzo je przypominają .Robi się je dosłownie w kilka chwil a są bardzo pyszne.Pomysł zaczerpnięty z bloga:Niebo na talerzu.

Składniki:2 szkl
mąki pszennej4
jajka1
cukier waniliowy40 dkg
serka homogenizowanego3 łyżki
cukru pudru2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia1 szczypta
soli1 kieliszek
wódkiolej do głębokiego smażenia
cukier puder do posypaniaWykonanie:
Jajka,
serek homogenizowany,
sól,
cukier i
cukier waniliowy dokładnie mieszamy ( np.trzepaczką rózgową lub łyżką)
Mąkę i
proszek do pieczenia przesiewamy.Do mieszanki jaj i
serka dodajemy
mąkę i
wódkę,dobrze mieszamy do momentu połączenia się składników.
Olej rozgrzewamy w dużym,głębokim garnku.Za pomocą łyżki do
lodów nabieramy porcje ciasta ( robimy kuleczki ocierając łyżkę o brzegi miski) i wrzucamy bezpośrednio na rozgrzany
olej.Pieczemy na rumiano z obydwu stron.Po upieczeniu wyjmujemy pączusie łyżką cedzakową na papierowy ręcznik żeby je odsączyć z tłuszczu.Po chwili dobrze opruszamy
cukrem pudrem.Możemy za pomocą szprycy nadziać pączusie
dżemem lub
marmoladą.Smacznego :)

wtorek, 04 lutego 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter