Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Szarlotka
Cykoria z ... »Lubicie ryby?Bo ja bardzo i od jakiegoś czasu miałam ochotę na nią ale nie klasycznie w panierce tylko na coś odrobinę odmiennego.Idealna
rybka na piątkowy obiad,pyszny kawałek
ryby z dużą ilością warzyw.Przepis podpatrzony na blogu " Kuchnia Nastrojowa"Podaję przepis autorki z moimi małymi zmianami
Rybka przed pieczeniem.Składniki:2
polędwice z
dorsza2
marchewki1
cukinia1
szalotka1
pomidor ( obrany ze skórki)1
paprykakawałek
kapusty3 łyżki
olejusól i
pieprzzioła (
oregano,
byzylia)1/4
cytrynyWykonanie:
Marchewkę i
szalotkę obrać.
Marchew,
cukinię,
paprykę i
pomidora pokroić w słupki,
kapustę poszatkować,
szalotkę pokroić w piórka.Na rozgrzanym
oleju podsmażyć warzywa przez około 2-3 min.mieszając je od czasu do czasu ( nie mogą zmięknąć).Posolić i popieprzyć.Na kawałku foli aluminiowej układamy porcję warzyw,na to
rybę natartą
sokiem z cytryny i
przyprawami.Zawijamy folię tak jak na 2 zdjęciu.Pieczemy w 180°C przez 15-17 min.Po wyjęciu z piekarnika rozrywamy paczuszkę i przekładamy wszystko na talerz.Smacznego
Ryba po upieczeniu ( niestety przy przenoszeniu na talerz lekko mi się rozpadła)

poniedziałek, 14 października 2013, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter