ßßß Cookit - przepis na Sałatka – zielono-żółte trio

Sałatka – zielono-żółte trio

nazwa

Wykonanie

« Penne ze szpinakiem i serem ...
truskawkowe śniadanko »
Kolorowo, zdrowo, tanio i ekspresowo, czego chcieć więcej? Na drugie śniadanie, lunch czy kolację- groszek, kukurydza i ogórek sprawdza się w każdej sytuacji.
Ilość porcji – 2
Czas wykonania – 10 min.
Stopień trudności – bardzo łatwy
Składniki:
240 g groszku konserwowego,
240 g kukurydzy konserwowej,
1 ogórek konserwowy lub kiszony ( wg uznania),
1 jajko ugotowane na twardo ( można dodać )
½ pęczka koperku,
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego,
1 łyżka majonezu,
sól i pieprz do smaku.
Sposób wykonania:
groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy,
ogórka kroimy w kosteczkę,
siekamy koperek,
wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
wtorek, 28 czerwca 2011, restauracjadomowa
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Źródło:http://restauracjadomowa.blox.pl/2011/06/Salatka-8211-zielono-zolte-trio.html