Wykonanie
«
Łosoś duszony w
winieKieszonki z
kurczaka »

SKŁADNIKI70 dag
szynki wieprzowejpo małej zielonej i
czerwonej papryce3
ogórki kiszoneduża
cebula,
olejNA MARYNATĘ3 łyżki
sosu sojowego3 łyzki
miodu6 łyżek
oliwy2 ząbki czoasnku
sok z cytryny,
sól,
pieprzWYKONANIEPłynne składniki marynaty wymieszać, dodać roztary
czosnek,
sól i
pieprz do smaku.
Mięso pokroić w cienkie plastry, lekko rozbić tłuczkiem, zalać marynatą. Odstawic na dwie godziny.
Papryki oczyścić, wraz z
ogórkiem i
cebula pokroić w cieniutkie piórka. Na każym płacie
mięsa kłaść warzywa , zawinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Roladki i ruszt posmarować dobrze
olejem, piec na grilu ok 25 min cząsto obracając
mięso i skrapiając
mięso.SMACZNEGOsobota, 14 grudnia 2013, pozytywna45poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »SMACZNEGOReklama w internecieTrackBack