ßßß

Ciasto:200g cukru,40g ciemnego kakao,250g mąki pszennej,80g stopionego masła6 jajek(żółtka oddzielić od białek)2 łyżeczki proszku do pieczenia400ml kremówki,1 galaretka truskawkowa,3 łyżeczka cukru pudru,ok. 300g truskawekBiałka ubić na sztywno,dodać cukier.Wlać po jednym żółtku i delikatnie miksować.Dolać ciurkiem masło wystudzone.Dodać mąkę wraz z proszkiem oraz kakao-wymieszać.Dno tortownicy wyłożyć pergaminem,wlać ciasto i piec 30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu odciąg górę ciasta,zostawić brzeg około 1 cm.Na spodzie wyłożyć truskawki.Galaretkę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody-wystudzić.Śmietanę ubić dodać cukier puder,następnie po łyżce wlewać wystudzoną galaretkę-miksujemy.Na truskawki wyłożyć krem w miarę możliwości uformować z niego kopiec.Schłodzić pół godziny w lodówce.Po schłodzeniu pokruszyć na górę pozostałe ciasto.Włożyć do lodówki.