ßßß
Skład na 4 - 5 porcji:500 g schabu (może być z kością)tłuszcz do smażenia2 łyżki mąki100 g szynki (najlepiej konserwowej)50 g sera tartego2 żółtka jaj50 ml śmietany (najlepiej 18%)bułka tartasól i pieprz do smakuMięso umyć, odciąć kości, pokroić na kotlety i lekko rozbić tłuczkiem. Trochę zwilżyć je wodą, posypać przyprawami i obtoczyć w mące. Szynkę zmielić lub pokroić na bardzo małe kawałeczki. Wymieszać szynkę z żółtkami, startym serem i śmietaną. Na kotlety obsypane mąką położyć i lekko rozsmarować przygotowaną masę, posypać bułką tartą i wyrównać powierzchnię przyciskając ręką. Następnie włożyć na silnie rozgrzanym tłuszczu, zarumienić, potem dosmażyć na małym ogniu. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.Smacznego :)Pozdrawiam, Czarnulka.oceńtak 5 100%nie 0 0%