Wykonanie

Skład na 4 - 5 porcji:500 g
schabu (może być z kością)tłuszcz do smażenia2 łyżki
mąki100 g
szynki (najlepiej konserwowej)50 g
sera tartego2
żółtka jaj50 ml
śmietany (najlepiej 18%)
bułka tartasól i
pieprz do smaku
Mięso umyć, odciąć kości, pokroić na kotlety i lekko rozbić tłuczkiem. Trochę zwilżyć je
wodą, posypać
przyprawami i obtoczyć w
mące.
Szynkę zmielić lub pokroić na bardzo małe kawałeczki. Wymieszać
szynkę z
żółtkami,
startym serem i
śmietaną. Na kotlety obsypane
mąką położyć i lekko rozsmarować przygotowaną masę, posypać
bułką tartą i wyrównać powierzchnię przyciskając ręką. Następnie włożyć na silnie rozgrzanym tłuszczu, zarumienić,
potem dosmażyć na małym ogniu. Podawać z
ziemniakami lub frytkami i surówką.Smacznego :)Pozdrawiam, Czarnulka.oceńtak 5 100%nie 0 0%