ßßß
Spring rollsy z makaronem, warzywami i sosem orzechowymSpring rolls filled with rice pasta, raw vegetables and peanut sauceinspiracjaSKŁADNIKI: na rollsy:opakowanie papieru ryżowego (12 sztuk)100 g makaronu ryżowego5-6 marchewek5-6 rzodkiewek3 ogórkilistki miętysezam na sos:2 duże łyżki masła orzechowego3 łyżki sosu sojowego1 łyżka soku z limonki2 łyżki syropu klonowego1 ząbek czosnku1 łyżka startego świeżego imbiru1-2 łyżki wodyWYKONANIE:Składniki na sos blendujemy. Makaron ryżowy gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a warzywa kroimy w słupki. Papier ryżowy zwilżamy ciepłą wodą, na środku układamy warzywa i makaron, a następnie zwijamy rollsy, uważając, żeby nie rozerwać papieru. Podajemy z sosem i sezamem,