Wykonanie

Za oknem szaro - buro, hula wiatr i jest coraz zimniej. Postanowiłam przywrócić troszkę słońca, dzięki
cytrusom i kwiatom :)


Składniki:ciasto :* 250 g
mąki pszennej* 100 g
cukru* 2 łyżeczki
proszku do pieczenia* 1
jajko* 150 ml
mleka* 50 ml
oleju*
skórka z cytryny
polewa:* 250 g
cukru pudru* 4 łyżki
soku z cytryny* 1 łyżka gorącej
wody*
migdały do dekoracji1) Przelej wrzątkiem
cytrynę i zetrzyj skórkę na grubych oczkach.

2) Do miski wsyp wszystkie składniki ciasta, drewnianą łyżką dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.





3 ) Napełnij papilotki masą i wsadź na ok. 15 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

4) Kiedy muffinki są w piekarniku, przygotuj polewę. Wyciśnij
sok z cytryny...


..i wymieszaj z
cukrem pudrem i gorącą
wodą
5 ) Po 15 minutach sprawdź czy muffinki są upieczone za pomocą drewnianego patyczka lub zapałki.

6) Odstaw babeczki na kilka minut aż ostygną, inaczej polewa spłynie.

7) Kiedy będą już chłodne zacznij je dekorować. Za pomocą łyżki nałóż
lukier.


8) Na wierzchu każdej muffinki ułóż kwiatuszek z
płatków migdałów.


9) Środek każdego kwiatka udekoruj
czekoladową posypką.

10) Gotowe! Smacznego :)