Dietę trzeba trzymać, mimo, że czasu na gotowanie nie za dużo. W związku z zakupieniem blendera ( za 39,9 z biedronki) wpadłam w szał gotowania zupo-kremów. Na początek poszły groszkowy i kukurydziany.We need:1 puszka groszku / kukurydzy1 cebula2 ząbki czosnkuoliwasólkostka rosołowapieprzpapryka słodkapapryka ostraimbir5 listków świeżrj bazyliiCebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do granka, dolewamy łyżkę oliwy. Po chwilii dodajemy 2 ząbki czosnku. Podsmażamy aż cebula lekko się zarumieni.Następnie dodajemy kukurydzę / groszek (wlewamy cała zawartość puszki czyli razem z zalewą). Gotujemy na małym ogniu przez 5-6 minut. Dolewamy szklankę wody, rozdrobniona kostke rosolowa oraz przyprawy, cały czas gotując. Na koniec wszystko miksujemy. Jak krem wystygnie przelewamy do miski i układamy listy świeżej bazylii.How simple is that :) Enjoy!