Szybkie i proste w przygotowaniu danie na pewno zachwyci każdego łasucha.Przepis trochę zmodyfikowany przeze mnie ale wyśmienity :)Składniki:duża pierś z kurczakaczerwona, zielona paprykacebulabulion drobiowycurry, papryka słodka w proszku, sól, pieprzoliwaśmietana 18%mąkaWykonaniePierś z kurczaka kroimi w kostkę nacieramy solą, curry zawijamy w folię i wkładamy na 30 minut do lodówki.Na patelni podsmażamy zamarynowane mięso. Przekładamy na talerz. Na tym samym tłuszczu rumienimy cebulkę, dodajemy paprykę pokrojoną w paski i dusimy aż warzywa zmiękną. Zalewamy bulionem ( w zależności ile chcemy mieć sosu ) dusimy danie 5 minut.Do kubeczka z odrobiną zimnej wody wsypujemy łyżkę mąki i dokładnie mieszamy. Dodajemy 2 łyżki śmietany. Do mieszanki śmietany z mąką dodajemy 2 łyżki gorącego sosu aby śmietana się zahartowała i wlewamy wszystko na patelnię. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i curry.Podajemy z brązowym ryżem ugotowanym na sypko.Smacznego