Wykonanie
Bo ostatnio ktoś mi napisał, że myślał, że na erasmusie
jada się jedynie w McDonaldzie. Nie na naszym erasmusie, nie w Berlinie, o nie! U nas jest kolorowo i zdrowo (no dobrze, może nie zawsze, ale przecież wyjątki potwierdzają regułę!). U nas jest na przykład taka pyszna
sałatka, taka kolorowa, taka przyjemna zarówno dla oczu, jak i podniebienia. Zjedzona z
pełnoziarnistym pieczywem, idealna o każdej
porze dnia.




Przepis (jedna porcja):kilka liści
sałaty rzymskiej1/4
bakłażana1/2
cukinii1
pomidor1/2 puszki
kukurydzy50g
jogurtu naturalnego1/2 łyżeczki
bazyliisól,
pieprz do smakuLiście
sałaty umyć, porwać na kawałki i wrzucić do miski/na głęboki talerz.
Bakłażana oraz obraną
cukinię pokroić w plastry, wyłożyć na
sałatę.
Pomidora pokroić w kostkę, dodać do reszty składników. Posypać
kukurydzą. Przygotować sos:
jogurt wymieszać z
bazylią,
solą i
pieprzem. Gotowym sosem polać całość.