Wykonanie
Jak już Wam kiedyś wspominałam nawiązałam współpracę z firmą CELEBRO.Wcześniej przygotowałam Risotto z
pieczarkami i
winem, ale dziś mieliśmy ochotę na
makaron, a do tego dania najlepiej pasowało półwytrawne,
czerwone wino Celebro, które nadało smaku naszej potrawie. Może i Wy się skusicie? :)Składniki: /porcja dla 5 osób/1/2 kg
mięsa mielonego1
cebula1
marchewka2-3 ząbki
czosnku1
papryka czerwona1
papryka żółta3/4 szklanki czerwonego,
półwytrawnego wina ( u mnie CELEBRO)1/2 kg
pomidorówmakaron bucatiniPrzygotowanie:
Cebulkę należy zeszklić na masełku. Dodajemy
mięso i podsmażamy. Dolewamy
wino i chwilę czekamy, aż odparuje.
Marchew i
paprykę kroimy w paski i dodajemy do
mięsa.W oddzielnym garnuszku dusimy obrane wcześniej
pomidory, a następnie je miksujemy i dolewamy do
mięsa. Przyprawiamy
solą,
pieprzem,
oregano i
bazylią. Na koniec dorzucamy posiekany
czosnek i jeszcze chwilkę gotujemy.W
między czasie w garnku gotujemy
wodę i wstawiamy
makaron tak, jak 'nakazuje' instrukcja na opakowaniu.Ugotowany
makaron odcedzamy, nakładamy na talerz i polewamy przygotowanym sosem.Smacznego :)

