Wykonanie

Zostało pesto,
pieczarki i
kurczak z poprzedniego obiadu, więc trzeba było to jakoś wykorzystać! Na
makaron już nikt nie miał ochoty, więc wybraliśmy
ryż,parę innych składników i już mamy pyszny i lekki obiad :)Składniki: /dl a 2 osób/2 saszetki
ryży150g
piersi z kurczaka3 łyżki pesto
bazyliowego100ml
jogurtu naturalnegoopakowanie sosu prowansalskiego KAMIS200g
pieczareksos sojowysól,
pieprzPrzygotowanie:
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni.
Pieczarki myjemy, kroimy na ćwiartki, zalewamy delikatnie
sosem sojowym i podsmażamy. Gotowe dodajemy do
mięsa.Pół opakowania
przyprawy sosu prowansalskiego rozrabiamy z
jogurtem (zamiast
śmietany), 50ml
wody i 3 łyżkami pesto- najlepiej zrobić to blenderem. Gotową mieszankę dodajemy do
mięsa i
pieczarek, a następnie czekamy, aż się zagotuje.Odstawiamy.Gotujemy w garnku
wodę i przygotowujemy
ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowy podajemy z wcześniej przygotowanym
mięsem.Smacznego :)
