ßßß
-Umyte , osuszone mięso lekko rozbić,posypać przyprawą , mieszanką curry i mąką.-Rozgrzać oliwę ,wrzucić czosnek, następnie podsmażyć mięso z obu stron na rumiano/czosnek usunąć/.-Podlać bulionem i dusić kilka minut obracając mięso od czasu do czasu.-Wrzucić ziarenka pieprzu.-Kiedy mięso będzie wystarczająco miękkie wlać śmietanę , wymieszać z sosem.-Dodać jeszcze szczyptę curry, doprawić do smaku, zdjąc z ognia.-Ryż ugotować na sypko.- Przełożyć go do natłuszczonych , jednorazowych pojemniczków i lekko docisnąć z wierzchu, a po chwili przełożyć na talerz.- Nałożyć porcję mięsa i polać sosem
-Podawać z sałatką szpinakową z dodatkiem suszonych pomidorów, plasterków świeżego ogórka , skropioną octem i oliwą i posypaną mixem dowolnych prażonych orzeszków.