ßßß
1.5 szklanki płatków /owsiane, orkiszowe/0.5 szklanki nasion słonecznika0 . 5 szklanki nasion dyni2 łyżki sezamu1 szklanka suszonych owoców /żurawina, pokrojone śliwki , migdały i orzechy/szczypta soli50 g oleju sezamowego2 pełne łyżki kremu kasztanowego1/3 szklanki miodu kasztanowego1 jabłkoWykonanie:
-Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 st.C.-Foremkę / 20-25 cm / wyłożyć papierem do pieczenia.-Do dużej miski wsypać nasiona słonecznika, dyni, sezamu , suszone owoce i wymieszać.-Miód połaczyć z olejem.-Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach , połączyć z płatkami , dodać olej z miodem, krem kasztanowy i wymieszać.-Wsypać nasiona z owocami .-Połączyć wszystkie składniki.-Masę przełozyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia , starannie wyrównać, docisnąć równomiernie z góry / np. drewniana deseczką /-Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok.30 minut.Wystudzić.Pokroić na małe batoniki.