ßßß
Proste i pyszne ciasto dla amatorów kokosu i czekolady. Warstwa kokosowa jest niezwykle kremowa i rozpływa się w ustach. Jest tylko jedno "ale"- przechowujcie ciasto w lodówce, zanim zaczniecie je kroić. Ja tego nie zrobiłam bo miałam pełną lodówkę i dlatego tak brzydko mi się pokroiło.Inspiracja- Anyżkowo .Składniki (foremka 24*24cm):3 jajka3/4 szklanki mąki3/4 szklanki cukru2 łyżki kakao1 łyżeczka proszkuZ podanych składników upiec biszkopt i przestudzić.krem:3 szklanki mleka200 g kokosu200 g masła lub margaryny1 opakowanie budyniu śmietankowego1/2 szklanki cukruDwie szklanki mleka zagotować z kokosem i gotować jeszcze kilka minut. Następnie dodać cukier i masło i mieszać aż się zagotuje. W reszcie mleka rozpuścić budyń i wlać na mleko z kokosem. Gotować aż zgęstnieje. Gorącą masę wylać na biszkopt. Odstawić.polewa:100 g mlecznej czekolady2 łyżki mlekaCzekoladę z mlekiem rozpuścić w kąpieli i polać ciasto. Schłodzić.