Wykonanie

Proste i pyszne ciasto dla amatorów
kokosu i
czekolady. Warstwa kokosowa jest niezwykle kremowa i rozpływa się w ustach. Jest tylko jedno "ale"- przechowujcie ciasto w lodówce, zanim zaczniecie je kroić. Ja tego nie zrobiłam bo miałam pełną lodówkę i dlatego tak brzydko mi się pokroiło.Inspiracja-
Anyżkowo .Składniki (foremka 24*24cm):3
jajka3/4 szklanki
mąki3/4 szklanki
cukru2 łyżki
kakao1 łyżeczka proszkuZ podanych składników upiec
biszkopt i przestudzić.krem:3 szklanki
mleka200 g
kokosu200 g
masła lub
margaryny1 opakowanie budyniu
śmietankowego1/2 szklanki
cukruDwie szklanki
mleka zagotować z
kokosem i gotować jeszcze kilka minut. Następnie dodać
cukier i
masło i mieszać aż się zagotuje. W reszcie
mleka rozpuścić
budyń i wlać na
mleko z
kokosem. Gotować aż zgęstnieje. Gorącą masę wylać na
biszkopt. Odstawić.polewa:100 g
mlecznej czekolady2 łyżki
mlekaCzekoladę z
mlekiem rozpuścić w kąpieli i polać ciasto. Schłodzić.