ßßß Cookit - przepis na Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia: ciasto "bounty"

Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia: ciasto "bounty"

nazwa

Wykonanie

Proste i pyszne ciasto dla amatorów kokosu i czekolady. Warstwa kokosowa jest niezwykle kremowa i rozpływa się w ustach. Jest tylko jedno "ale"- przechowujcie ciasto w lodówce, zanim zaczniecie je kroić. Ja tego nie zrobiłam bo miałam pełną lodówkę i dlatego tak brzydko mi się pokroiło.
Inspiracja- Anyżkowo .
Składniki (foremka 24*24cm):
3 jajka
3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku
Z podanych składników upiec biszkopt i przestudzić.
krem:
3 szklanki mleka
200 g kokosu
200 g masła lub margaryny
1 opakowanie budyniu śmietankowego
1/2 szklanki cukru
Dwie szklanki mleka zagotować z kokosem i gotować jeszcze kilka minut. Następnie dodać cukier i masło i mieszać aż się zagotuje. W reszcie mleka rozpuścić budyń i wlać na mleko z kokosem. Gotować aż zgęstnieje. Gorącą masę wylać na biszkopt. Odstawić.
polewa:
100 g mlecznej czekolady
2 łyżki mleka
Czekoladę z mlekiem rozpuścić w kąpieli i polać ciasto. Schłodzić.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2013/11/ciasto-bounty.html