Nie byłabym sobą, gdybym nie zrobiła po swojemu. Tak więc zwykłe ciasto ucierane z borówkami wzbogaciłam o krem z mascarpone i galaretkę. Klasyczne ciasto w nowym wydaniu. Bogatsza wersja tego, co lubi chyba każdy.*foremka 24*24 cmSkładniki: na ciasto:200 g mąki pszennej1 opakowanie budyniu waniliowego lub 40 g mąki ziemniaczanej150 g cukru pudru4 jajka200 g masłaszczypta soli1 łyżeczka proszku do pieczenia1 szklanka borówek amerykańskich (lub jagód) na krem:250 g serka mascarpone200 ml śmietanki kremówki2 łyżki cukru pudru na wierzch:1 galaretka fioletowaWszystkie składniki przygotować wcześniej aby miały temperaturę pokojową. Blaszkę wyłożyć papierem, piekarnik nastawić na 180*C. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na białą puszystą masę. Ucierając dodawać po jajku. Mąkę wymieszać z budyniem, solą i proszkiem, przesiać i dodać do masy. Zmiksować krótko do połączenia składników. Wyłożyć do blaszki. Na wierzchu rozłożyć owoce. Piec około 45 minut, wystudzić.Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno i połączyć z mascapone. Wyłożyć na ciasto. Na kremie także można ułożyć borówki. Galaretkę rozpuścić w szklance wody i tężejącą zalać ciasto. Schłodzić.