ßßß
Cookit - przepis na migdałowiec na krakersach
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
migdałowiec na krakersach
Składniki
Mleko
Wanilia
Mąka ziemniaczana
Mąka pszenna
Jajko
Cukier
Masło
Krakers
Śmietana kremówka
Cukier puder
Żelatyna
Płatki migdałowe
Wykonanie
Szybkie i łatwe ciasto, przygotujemy je w kwadrans. Nie za słodkie,
słodycz
przełamują słone
krakersy
. W połączeniu z
migdałami
, tworzą przyjemnie chrupiącą całość. Ciasto jest bardzo podzielne. Przepis pochodzi z Wielkiej księgi ciast Siostry Anastazji.Składniki:foremka 24*24 cm na krem budyniowy:1 litr
mleka
1 opakowanie budyniu
waniliowego
1 łyżka
mąki ziemniaczanej
1 szklanka
mąki pszennej
1
jajko
3/4 szklanki
cukru
250 g
masła
dodatkowo:1,5 paczki
krakersów
1 puszka masy kajmakowej400 ml
śmietanki kremówki
2 łyżki
cukru pudru
1 łyżka
żelatyny
100 g
płatków migdałowych
Połowę
mleka
wymieszać z
jajkiem
,
mąką
,
budyniem
i
mąką ziemniaczaną
. Resztę
mleka
zagotować z
cukrem
i
masłem
. Mieszając wlać
mleko
z
mąką
i gotować około 3-4 minut, aż powstanie gęsty
budyń
. Przestudzić.Foremkę wyłożyć papierem. Rozłożyć warstwę
krakersów
. Posmarować je
kajmakiem
i przykryć drugą warstwą
krakersów
. Wyłożyć przestudzony
budyń
i przykryć resztą
krakersów
.
Płatki migdałów
uprażyć na suchej patelni. Kremówkę ubić z
cukrem pudrem
.
Żelatynę
rozpuścić w odrobinie gorącej
wody
i połączyć ze
śmietaną
. Wyłożyć na
krakersy
i posypać
migdałami
. Odstawić najlepiej na noc.
Źródło:
http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/01/migdaowiec-na-krakersach.html
Przepisy powiązane
Pychotkaaa
Ciasto jak 3 BIT
Ciasto 3 BIT
Napoleonki bez pieczenia
Kremówka z Bitą Śmietaną - Składniki:
Składniki powiązane (0)