ßßß Cookit - przepis na Pychotkaaa

Pychotkaaa

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 l mleka
2 duże paczki krakersów
3/4 szklanki cukru kryształu
1/2 l śmietany 30%
10 dag płatków migdałowych
3 łyżeczki żelatyny
1 cukier waniliowy
25 dag masła
1 szklanka mąki pszennej
1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru
1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej
1 jajo
1 puszka mleka słodzonego skondensowanego
Wykonanie:
Mleko z puszki gotować przez 3 godziny. Przestudzić.
Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe. Do 1 i 1/2 szklanki mleka dodać mąkę pszenna, mąkę ziemniaczaną, budyń, jajo. Roztrzepać. Resztę mleka zagotować, z masłem, cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka cienkim strumieniem wlać roztrzepane jajo z mąką. Stale mieszając, ugotować budyń i wystudzić.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić (można z odrobina cukru pudru) i połączyć z żelatyną.
Przełożenie ciasta:
Spód brytfanki wyłożyć papierem - krakersy - masa budyniowa (zimna) - krakersy - karmel z mleka skondensowanego - krakersy - bita śmietana. Wierzch posypać płatkami migdałowymi.
Źródło:
183 nowe przepisy Siostry Anastzaji
Źródło:http://lubieessc.blogspot.com/2014/05/migdaowiec-wg-siostry-anastazji.html