ßßß Cookit - przepis na brzoskwiniowy serniczek na zimno

brzoskwiniowy serniczek na zimno

nazwa

Wykonanie

Szybki torcik na zimno, do zrobienia w pół godziny.
Biszkopt:
2 jajka
1/2 szklanki mąki
1/3 szklanki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serkowa i mus:
500 g serka homogenizowanego brzoskwiniowego (kupiłam w Biedronce)
3 galaretki brzoskwiniowe
puszka brzoskwiń
Ze składników na biszkopt pieczemy cienki placek. Połowę brzoskwiń kroimy w kostkę, 2 galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody, studzimy, miksujemy z serkiem. Dodajemy brzoskwinie i mieszamy, wylewamy na biszkopt. Chłodzimy aż stężeje. Resztę brzoskwiń miksujemy blenderem na mus, galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody, dodajemy do musu, mieszamy. Wylewamy na masę serkową. Wstawiamy do lodówki na min. 3-4 godziny. dekorujemy bezami.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2012/04/brzoskwiniowy-serniczek-na-zimno.html