Uwielbiam sałatki a od tej nie mogę się oderwać. Soczysty słodki ananas świetnie współgra z pieczonym lekko pikantnym mięsem i czosnkowym sosem. Zbliża się okres częstszego podejmowania gości więc taka sałatka będzie idealna aby podać ją na stół. Możecie ją przygotować wtedy, kiedy zostanie Wam trochę pieczonego kurczaka.Składniki:2 udka z kurczaka1/2 puszki ananasa1/2 szklanki rodzynek1/2 puszki kukurydzy1 torebka ryżuząbek czosnku2-3 łyżki majonezusłodka i ostra paprykasól i pieprzłyżka olejuMięso natrzeć papryką, solą i pieprzem, tak aby było dość pikantne. Upiec w piekarniku lub udusić w rondlu. Wystudzić, obrać ze skóry i kości i pokroić na niewielkie kawałki. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z majonezem w większej misce. Dodać rodzynki i odstawić na chwilę, aby nasiąkły. Dodać kukurydzę, pokrojonego ananasa, mięso i ryż. Delikatnie wymieszać. Najlepiej smakuje po kilku godzinach, kiedy smaki się połączą.