ßßß
Składniki na 4 porcje:1/2 puszki kukurydzy (150 – 200 g)1/2 sztuki świeżego ananasa bądź 200 g ananasa z puszki100 g ryżu – ja użyłam brązowego250 g filetu z indykaolej do smażenia1 pełna łyżka stołowa majonezu1/2 łyżeczki miodusól i pieprz do smakuSposób przygotowania:Ryż ugotować, odsączyć i odstawić.Mięso oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę o wymiarach około (2 x 2cm). Następnie posmarować miodem, doprawić solą oraz pieprzem do smaku.Ananasa pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i smażyć równomiernie z każdej strony.Ugotowany ryż, kukurydzę, podsmażone mięso oraz pokrojonego ananasa przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić solą oraz pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać.Podawać ze świeżym pieczywem.Moje rady:W wersji dietetycznej mięso z kurczaka można ugotować w wodzie zamiast obsmażać je na patelni z olejem.