Tak podany schab nie tylko pięknie wygląda, ale także smakuje wyśmienicie. Mięsne sakiewki nadziane smażonymi podgrzybkami i podane na sosie grzybowo-śmietanowym. To musi być pyszne!Składniki:4 plastry schabukilka podgrzybków i (lub) innych grzybów1 mała cebula1/2 szklanki kwaśnej śmietany2 łyżki masła2 łyżki olejusólpieprzostra i słodka paprykaszczypiorek i pomidorki koktajlowe do dekoracjiSchab rozklepać tak, aby nie zrobić w nim dziur. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Grzyby i cebulę pokroić. Na łyżce masła zeszklić cebulę i wrzucić grzyby. Lekko posoli i usmażyć. Połowę odłożyć. Na każdy plaster mięsa nakładać po łyżce grzybów i zwijać formując sakiewkę. Związać bawełnianą nitką.W rondlu rozgrzać tłuszcz i ułożyć mięso. Dusić pod przykryciem około pół godziny, podlewając wodą, jeśli trzeba. Na pozostałym maśle jeszcze raz przesmażyć resztę grzybów, doprawić i zalać śmietaną, wymieszać i zdjąć z ognia. Przed podaniem z mięsa usunąć nitki i fantazyjnie przewiązać sakiewki szczypiorkiem. Podawać na sosie grzybowym udekorowane pomidorkami.