Każdy zna na pewno ten smak, ale czy próbowaliście już wersji zapiekanej?! Jak dla mnie to strzał w 10 koniecznie spróbujcie :)Składniki:250 gr makaronu, np. muszelek500 ml passatycebula drobno posiekana1 ząbek czosnku300 gr mięsa mielonego wieprzowo-wołowegosólpieprzcukier do smakuoreganotymianekbazyliaodrobina cynamonuodrobina oleju lub oliwy6 plastrów sera żółtegoMakaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oleju podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę do tego dodaj rozdrobnione mięso mielone i zmiażdżony ząbek czosnku. Następnie dodaj oregano, sól i pieprz i smaż do momentu aż mięso będzie dobre :) Zalej wszystko passatą i dopraw do smaku resztą przypraw. Gotuj jakieś 15 minut na bardzo wolnym ogniu. Następnie układaj warstwami w naczyniu żaroodpornym zaczynają od sosu, makaron itd. Na sam koniec przykryj naszą zapiekankę serem i zapiekaj 20 minut w 200 stopniach C.