Wykonanie
Kolejny przepis na pyszną zupę. Jeżeli tak jak ja jesteście fanami gołąbków to musicie koniecznie spróbować! Zupa jest znakomita!

Składniki:1/2 małej
włoskiej kapusty2 litry
bulionu (najlepiej
grzybowego)1/2 litra passaty pomidorowej
sólpieprzcukierkoperek80 gr
ryżu (można dać całą torebkę, wtedy zupa będzie gęściejsza)1
cebula300 gr
mięsa mielonegośmietana słodka 18%ząbek
czosnku1 duża
marchewka2-3 łyżki
olejuCebulę pokroić w kostkę wrzucić do garnka z rozgrzanym
olejem, podsmażyć chwilkę i dodać
mięso mielone, smażyć do momentu aż
mięso będzie gotowe, następnie dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek, startą na tarce
marchewkę i poszatkowaną drobno
kapustę. Wszystko razem trzymać chwilkę na ogniu aż warzywa delikatnie zmiękną i się zarumienią. Następnie zalać wszystko gorącym
bulionem. Dodać
ryż i gotować jakieś 20 minut. Po tym czasie dodać passate i gotować jeszcze przez 1/2 godzinki na bardzo wolnym ogniu. Na koniec doprawić zupę do smaku, posypać
koperkiem i zabielić
śmietaną.