Uwielbiane przez dzieci jak i dorosłych, chrupiące nuggetsy czyli kawałki kurczaka z dodatkiem ulubionych przypraw, w panierce z bułki tartej i płatków kukurydzianych. Jest to danie łatwe do przyrządzenia, a przy tym niezwykle smaczne, można je podać z ziemniakami i sałatą lub ulubionym sosem i frytkami.składniki na około 20 nuggetsów50 dag piersi z kurczaka1 jajko1/2 szklanki bułki tartej4 garście płatków kukurydzianycholej do smażenia1/2 łyżeczki przyprawycurry1/2 łyżeczki kurkumy1/2 łyżeczki czosnku granulowanego1/2 łyżeczki słodkiej mielonej paprykiczarny pieprzsólprzepisUmyte piersi z kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół a następnie kroimy w ukośne, niewielkie kawałki. Pokrojone mięso wrzucamy do miski doprawiamy niewielką ilością soli, dodajemy czosnek granulowany, przyprawęcurry, czarny pieprz oraz kurkumę i mieloną paprykę, wbijamy całe jajko i wszystko mieszamy dłonią.Do drugiej miski wsypujemy bułkę tartą oraz pokruszone w dłoni niezbyt drobno płatki kukurydziane. Kawałki kurczaka obtaczamy w przygotowanej panierce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Usmażone nuggetsy odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.