Placki z białą kapustą tak zwane pakory, to proste ale pyszne danie .Są bardzo sycące dlatego można podać je na obiad lub gorącą kolację a dodatek kapusty i słodkiej papryki nadaje im ciekawego smaku. Zapraszam do wypróbowania.składniki na 12 placków6 ziemniaków2 cebulepół małej główki białej kapusty3 jajkaszklanka mlekaszklanka mąkiłyżeczka słodkiej paprykiłyżeczka pieprzułyżeczka soliolej do smażeniaprzepisZiemniaki i cebulę miksujemy w mikserze , można je również utrzeć na tarce .Kapustę siekamy na drobno i dodajemy do masy ziemniaczano- cebulowej , wszystko mieszamy. Dodajemy jajka, doprawiamy papryką słodką , pieprzem i solą , dodajemy mleko i mąkę, dokładnie mieszamy.Na rozgrzanym oleju smażymy placki z obu stron na rumiano . Placki podajemy na gorąco.