Gdy spędzam popołudnie ze znajomymi przy kawie , to staram się by na stole nie zabrakło czegoś słodkiego. Nie musi to być specjalnie trudna i wyszukana potrawa .Ma przede wszystkim smakować moim gościom.składniki na 4 porcjeszklanka mąkiszklanka cukruszklanka kaszy manny1 kg jabłekłyżeczka proszku do pieczenia3/4 kostki margarynycukier puder do posypaniatłuszcz i bułka tarta do wysmarowania blachyprzepisMąkę, cukier , kaszę mannę i proszek do pieczenia łączy razem a następnie dzielimy na trzy równe części. Jabłka ścieramy na tarce i dzielimy na dwie części.Blachę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Na dno tortownicy wysypujemy pierwszą warstwę sypkich produktów , na nia rozkładamy pokrojoną w cienkie plasterki 1/3 części margaryny, a na to warstwę jabłek.Na jabłka wysypujemy drugą część sypkich produktów a na to kładziemy drugą warstwę jabłek i kolejną trzecią warstwę sypkich produktów. Na wierzch ciasta2/3 margaryny pokrojonej w cienkie plastry.Ciasto pieczemy około 50 min w temp 180 stopni .Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.