Wykonanie
Ciasto zawsze się udaje i
daje możliwości wyboru
owoców. Z doświadczenia wiem, że najlepiej smakuje z
śliwkami węgierkami. Choć w najbliższym czasie planuje upiec je z
truskawkami.

Składniki:Ciasto :-
margaryna 1/2 kostki-
cukier 3/4 szklanki-
jajka 3 szt.-
mąka 1 1/4 szklanki-
proszek do pieczenia 1 łyżeczka+
bułka tarta i
margaryna do wysmarowania tortownicy
Owoce:-
śliwki węgierki lub
truskawki lub
jabłka lub każde inne :)1.
Margarynę,
cukier i
jajka dokładnie zmiksować.2. Dodać
mąkę i
proszek do pieczenia i ponownie zmiksować ( około nawet 10-15 minut, by było jak najmniej grudek).3. Na przygotowaną tortownicę ( średnica 24 cm) wlać ciasto i dobrze ułożyć ( najlepiej poprzez uderzanie o blat).4.
Śliwki przekroić w poprzek, ułożyć na cieście przekrojonym do góry blisko siebie, lekko wciskając w ciasto.5. Piec w 180 stopniach około 50 minut.6. Po wystudzeniu posypać
cukrem pudrem.

p.s Nie proponuje piec ciasta z
śliwkami mrożonymi gdyż nie smakuje ono wtedy tak jak powinno.Na zdjęciu powyżej z mrożonymi
śliwkami.