Wykonanie

Od
trzech lat, dzień przed Wigilią robię granolę. W tamtym roku obdarowałam takim niskobudżetowym prezentem moich przyjaciół (i sprawdziła się idealnie). W tym roku zostawiłam cały słoik dla siebie i zamierzam ją zjeść na świąteczne śniadania. Polecam!Ale, ponieważ jest to wpis świąteczny, postaram się umilić wam życie i podać kilka sposobów na ubicie
karpia. Jak już
pisałam zabijanie
rybki to mój ulubiony rytuał świąteczny. Ażeby nowy rok był hojnie obdarzony miłością
karpia trzeba w łeb pieprznąć!Jak to zrobić?1. Zastrzelić. Karpik pływa, stoicie nad nim i... pif!paf! Uwielbiam ten sposób.
Ryba na mnie nie patrzy, wszystko idzie szybko, a krew można spuścić wraz z
wodą.2. Wystraszyć. Drugi, genialny sposób. Zakładasz kominiarkę, wchodzisz do łazienki i krzyczysz "to jest napad! Pieniądze do worka!" Ponieważ karpie mają to do siebie, że wiecznie są bez grosza, przestraszy się i z pewnością zejdzie na zawał.3. Przytulić. Do tego sposobu przyda się jakaś pulchna ciotka. Pamiętacie wszystkie "a dzidzi, dzi, jaka ty już duża jesteś, chodź cię przytulę!"? W odpowiednim momencie należy podrzucić Cioci
rybkę — zwierzak zostanie uduszony i łatwy do wypatroszenia.4. Zarazić. Najlepiej ptasią grypą. Najpierw zarażamy siebie, a później siedzimy nad wanną, kichamy i nie myjemy rączek!5. Wyżalić się . Do tego celu potrzebna jest duża ilość
wódki. Aby uzyskać odpowiedni efekt trzeba się upić, a następnie opowiedzieć karpiowi o smutnym dzieciństwie, nieszczęśliwej pierwszej miłości i o jedynce z matematyki. Samobójstwo murowane.Składniki na duży słoik (o pojemności 500ml):3/4 szklanki
płatków owsianych1/2 szklanki
płatków żytnich1/2 szklanki
płatków jęczniennych2 łyżki
zarodków pszennych3 łyżki
otrąb żytnich1 łyżeczka
cynamonu1 łyżeczka
imbiru2 łyżki
miodu1 łyżka
oleju rzepakowegoWszystkie składniki wymieszać, rozłożyć równo na dużej blasze. Piekarnik rozgrzać do 140 C. Piec przez 20 minut. Co 7–10 minut porządnie zamieszać granolę.1 garść
suszonej żurawiny1 garść suszonych
śliwek50g
czekolady50g
orzechów włoskich20g
migdałówOwoce pokroić na mniejsze kawałki,
orzechy posiekać. Dodać do granoli, wmieszać i piec przez 10 minut w 140 C.
Czekoladę posiekać.Wyjąć blachę i dodać do niej
czekoladę. Poczekać aż granola ostygnie i dopiero wtedy przełożyć ją do słoika.