ßßß
Cookit - przepis na JAGODOWY DUET NA CYTRYNOWYM BISZKOPCIE
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
JAGODOWY DUET NA CYTRYNOWYM BISZKOPCIE
Składniki
Jajko
Cukier
Mąka
Proszek do pieczenia
Cytryna
Serek homogenizowany waniliowy
Galaretka
Owoce leśne
Jagody
Dżem
Wykonanie
Jagodowy
duet wymyśliłam i zrobiłam dla
męża
. Wygląda i smakuje obłędnie :)Na
cytrynowym
biszkopcie
masa z
serków homogenizowanych
i
jagód
a na wierzchu mus
jagodowy
.
Biszkopt
cytrynowy
:- 3
jajka
- 1/2 szklanki
cukru
- 1/2 szklanki+ 1 łyżka
mąki
tortowej- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia
- sok z 1/2
cytryny
- skórka otarta z całej
cytryny
Masa jagodowa l:- 2
serki homogenizowane o smaku waniliowym
(2x 150 g)- 1
galaretka
o smaku
owoców leśnych
- 1 szklanka
jagód
- 2 łyżki
dżemu
jagodowego
Masa jagodowa ll:- 1
galaretka
o smaku
owoców leśnych
- 1 szklanka
jagód
1.
Jajka
ubić z
cukrem
dodać
sok cytrynowy
, przesiana
mąkę
z
proszkiem do pieczenia
oraz
skórkę cytrynową
. Przelać ciasto do wysmarowanej
masłem
i wysypanej
bułką tartą
tortownicy (tylko dno). Ciasto wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika (termoobieg) i piec przez około 25-30 minut.
Biszkopt
ostudzić w formie.
2.
Galaretkę
rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej
wody
i pozostawić do ostygnięcia. Gdy
galaretka
zacznie dobrze już zastygać, wymieszać ją z
serkami
,
jagodami
i
dżemem
. Gotowa masę wylać na ciasto i wstawić na około 15-20 minut do lodówki.
3.
Galaretkę
rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej
wody
i pozostawić do ostygnięcia,
jagody
zmiksować na mus. Mocno tężejącą
galaretkę
wymieszać z
jagodami
, wylać na masę
serowo
-
jagodową
, wstawić na około 15 minut do lodówki, Wierzch można posypać
jagodami
.
Źródło:
http://pao77.blox.pl/2014/06/JAGODOWIY-DUET-NA-CYTRYNOWYM-BISZKOPCIE.html
Przepisy powiązane
127. Ciasto Czarny Las
127. Ciasto Czarny Las
127. Ciasto Czarny Las
127. Ciasto Czarny Las
127. Ciasto Czarny Las
Składniki powiązane (0)