Wykonanie
W mojej kuchniZapraszam do mojej kuchni : Znajdziecie tu wiele różnych przepisów na pyszne i nieskomplikowane potrawy.Blog > Komentarze do wpisu«
SAŁATKA WITAMINKA
TRUFELKI Z
ALKOHOLEM »

Cudowne połączenie smaków. Pucharek pełen
śmietankowych lodów, prażonych
jabłek z
cynamonem i polewy krówkowej. Kto się skusi?Składniki na 4 porcje- 4 porcje
lodów śmietankowych- 5-6 małych
jabłek- 1/4 szkl.
wody- 2 łyżeczki
cukru-
cynamonPolewa krówkowa:- 1/4 szklanki
śmietany 30%- 6 sztuk
krówek mlecznychDodatkowo:- 4 pokruszone kruche
ciastkaŚmietanę podgrzać, rozpuścić w niej
cukierki, cały czas mieszając. Zestawić z ognia.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę, wrzucić na rozgrzaną patelnię, dodać
wodę i
cukier. Po wyparowaniu
wody i rozpuszczeniu się
cukru, prażyć
jabłka przez chwilę, następnie zestawić z ognia i dodać
cynamon.

Do pucharków nałożyć porcje
lodów, na nie wyłożyć ciepłe
jabłka, polać polewa i przyozdobić pokruszonymi
ciastkami.

czwartek, 01 sierpnia 2013, pao77poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
MIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM
TWAROGIEM, ...ZUPA
SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE ...
KURCZAK W
CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA
KAKAOWAKOPYTKA
BAZYLIOWE Z ...
CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz
mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blog
zamów newsletter