Przepis na to ciasto było improwizowane i wyszło puszyste i pyszne.Składniki na 1 dużą lub 2 małe:1 szklanka mleka50g drożdży (pół paczki)1 łyżeczka cukru2 szklanki mąki1 łyżeczka soli2 łyżki oliwyZrobić rozczyn – mleko lekko podgrzać (ma być letnie, jeśli będzie za gorące zabije drożdże), dodać drożdże i cukier, odstawić do wyrośnięcia. Na stolnicy przygotować mąkę, sól i oliwę. Kiedy drożdże będą rosnąć dodawać do mąki, zagnieść ciasto. Ciasto powinno odrywać się od ręki. Odstawić ciasto i przykryć ściereczką na ok. 30 minut lub dłużej. W tym czasie przygotować farsz i sos pomidorowy.Przepyszny sos pomidorowy na spód pizzySłoiczek przecieru pomidorowego domowego lub 3 pomidory bez skóry zmiksowane lub 3 łyżeczki koncentratu sklepowego z łyżką wodyŁyżeczka ziół prowansalskichŁyżka oliwy1/2 łyżeczki cukru½ łyżeczki soli2 ząbki czosnkuSkładniki wymieszać, czosnek posiekać drobno.Farsz wg uznania w moim zaś były:Podsmażone pieczarki z cebulkąSzynkaPapryka świeżaSer żółtyZioła prowansalskieŚwieża bazylia