ßßß
Sękaczek350g mąki1 kostka margaryny (250g)120g cukru2 łyżki kwaśnej śmietany2 jajka2 łyżeczki proszku do pieczeniaZ podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 równe części. Wstawić do zamrażarki na 20 minut, aby lepiej się wałkowały. Upiec 3 blaty (Blacha o wymiarach ok. 30x25). Piec w piekarniku w 180 stopniach do zarumienienia. Wystudzić.Masa jabłkowa1kg jabłek2 galaretki żółte np. cytrynoweJabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Smażyć ok. 10-15 minut i dodać galaretki w proszku, wymieszać i wystudzić.Masa orzechowa180g orzechów włoskich100g cukru (zmniejszyłam ilość cukru, a i tak była bardzo słodka)3 łyżki mleka3 łyżki miodu150g masłaOrzechy posiekać. Wszystkie składniki zagotować i dobrze wymieszać do rozpuszczenia. Wystudzić.Kiedy blaty i masy wystygną przekładać.Kruchy blatMasa jabłkowaKruchy blatMasa jabłkowaKruchy blatMasa orzechowa
