ßßß
Cookit - przepis na Gulasz z mięsem i cukinią
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gulasz z mięsem i cukinią
Składniki
Mięso
Włoszczyzna
Miód
Cukinia
Cebula
Chili
Papryka
Sól
Pieprz
Przyprawy
Koncentrat pomidorowy
Natka pietruszki
Woda
Olej
Kasza jęczmienna perłowa
Wykonanie
Gulasz można robić na sto sposobów i za każdym razem będzie miał inny smak. Tym razem spróbowałam z dodatkiem
młodej
cukinii
. Podałam go z
kaszą jęczmienną perłową
, która jest delikatna w smaku i ł adnie się prezentuje na talerzu;).500 g
mięsa
wieprzowego/ wołowego200 g
włoszczyzny
pokrojonej w paski1
młoda
cukinia
2
cebule
sos
chili
papryka
mielona
sól
,
pieprz
przyprawa
do gulaszu2 łyżki
koncentratu pomidorowego
siekana
natka pietruszki
ok. 1,5 szkl.
wody
olej
do smażenia1 szkl.
kaszy jęczmiennej perłowej
(u mnie Młyny Stoisław)
Mięso
pokroić w kostkę, oprószyć
mąką
i podsmażyć na rozgrzanym
oleju
.
Cebulę
pokroić w kostkę dodać do
mięsa
. Następnie dodać
włoszczyznę
, wymieszać i smażyć 3-4 minuty. Dodać
wodę
,
przyprawy
i
przecier pomidorowy
. Dusić pod przykryciem 8-10 minut.
Cukinię
zetrzeć na tarce i dodać
mięsa
5 minut przed końcem duszenia. Podawać z
kaszą
.Do gotującej się
wody
z dodatkiem
soli
i
oliwy
wsypać
kaszę
proporcji 1 szkl.
kaszy
na 2 szkl.
wody
. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut czasami mieszając. Po ugotowaniu pozwolić
kaszy
odparować.
Źródło:
http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2012/08/gulasz-miesem-i-cukinia.html
Przepisy powiązane
Szybki bigos z cukinii
Szybki bigos z cukinii
Szybki bigos z cukinii
Szybki bigos z cukinii
Szybki bigos z cukinii
Składniki powiązane (0)