Wykonanie
brązowy ryż na
mleku z
puddingiem waniliowym,
arbuzem i
ananasem, Inka z
mlekiemmilk brown rice with vanilla
pudding, water-
melon and pineapple, Inka with milkWszędzie sezonowe
owoce, a u mnie
ananasowy boom.Poniżej bonus, tak z racji akcji.W ramach wspólnego gotowania, razem z bloggerkami:
Katie, MartynCia^^, marinia, lutka40, Edith, Dzikowiec, Beatrice, Eliza i Alisz dzisiaj pojawiła się u mnie na
stole zupa kukurydziana w wersji kremowej. Od siebie
powiem, że od wczoraj jest to jedna z moich ulubionych zup. Dziękuję za wspólne gotowanie. :)
Przepis /2 porcje/- 1 puszka
kukurydzy konserwowej- 1 duża
cebula- 0,5l
bulionu warzywnego-1 łyżka
masła-
pieprz,
sól,
ostra papryka-
jogurt naturalny/śmietana do smakuNa
maśle podsmażyć
cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy 3/4
kukurydzy oraz
bulion, dodajemy
przyprawy. Gotujemy około 5 minut na małym ogniu, po czym odstawiamy do ostygnięcia, a następnie miksujemy. Dodajemy pozostałą
kukurydzę i, wedle uznania,
śmietanę lub
natkę pietruszki.Bazowałam na TYM przepisie.