Wykonanie
Składniki:- 1/2 op.
makaronu penne- 20g
mięsa mielonego- 1 mała
marchewka- 20g
pieczarek- 1 szklanka
bulionu- 10g
szynki konserwowej- 3 yżki słodkiej
śmietany-
sól i
pieprz-
natka pietruszki- 1 łyżka
olejuSposób przygotowania:1.
Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach,
pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki.2.
Mięso podsmażamy na
oleju, dodajemy pokrojoną w
szynkę,
pieczarki,
marchewkę, chwilę smażymy.3. Następnie wlewamy
bulion i gotujemy, aż sos zgęstnieje, pod koniec dodajemy
śmietanę, posiekaną
pietruszkę, przyprawiamy
solą i
pieprzem do smaku.4.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy, mieszamy z sosem i chwilę podgrzewamy przed podaniem.