Wykonanie
Składniki:- 1 mały
brokuł- 2/3 świeżego
ogórka- ok. 1/2 szklanki pokrojonych
suszonych pomidorów w
oleju- 1
czerwona cebula- 1 opakowanie
sera feta- 1 op.
sosu koperkowo-ziołowego w proszku-
natka pietruszki- 1 op.
makaronu tortellini lub ravioli-
sól i
pieprz-
płatki migdałowe do posypaniaSposób przygotowania:1.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy i studzimy.2.
Brokuły dzielimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie al dente, studzimy.3. W misce mieszamy
makaron,
brokuły, pokrojony w pół plasterki
ogórek, posiekaną
cebulę, odsączone z
oleju pomidory, posiekaną
pietruszkę oraz pokrojony w kostkę
ser feta. Na końcu mieszamy z sosem (wsypujemy sam proszek, nie mieszamy go z
oliwą ani
wodą), przyprawiamy jeszcze do smaku
solą i
pieprzem.4.
Płatki migdałowe podsmażamy na suchej patelni, posypujemy nimi
sałatkę, chłodzimy w lodówce.