Wykonanie
Składniki:- 1 podwójny
filet z kurczaka- ok. 3/4 szklanki
marynowanej cebulki- 1 puszka
kukurydzy- 4-5 średnich marynowanych
ogórków- 1/2 główki
sałaty lodowej- ok. 1 łyżka
majonezu- ok. 2 łyżki
jogurtu greckiego- 1-2 łyżeczki
curry-
sól i
pieprz-
olej do smażeniaSposób przygotowania:1.
Kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy
curry i smażymy na rozgrzanym
oleju.2.
Sałatę myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki,
ogórki w kostkę, a
cebulki na połówki.3. Do miski wsypujemy odsączoną
kukurydzę,
kurczaka,
ogórki,
cebulki,
sałatę, dodajemy
majonez,
jogurt i dokładnie mieszamy, przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.