Po raz pierwszy na blogu i w ogóle w mojej kuchni sałatka z zupek chińskich.Składniki:3 zupki chińskie (u mnie 2 rosoły i kurczakcurry)pierś z kurczakapuszka kukurydzypapryka pokrojona w kostkę (u mnie z zalewy olejowej)sólpieprzcurrypapryka ostraolej do smażeniamajonezWykonanie:Makaron pokruszyć według uznania i zalać go dużą ilością gorącej wody, odstawić do momentu kiedy będzie miękki, dokładnie odcedzić. Kurczaka pokroić w kostkę smażyć go na dosłownie łyżce oleju razem z dodanymi do zupki przyprawami i olejkami. Można doprawiać według swojego uznania pieprzem, solą, curry i papryką. Gdy kurczak się obsmaży odstawić go i ochłodzić. Paprykę pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić.Gdy kurczak i makaron będą już zimne wszystko razem połączyć dodać paprykę i kukurydzę na końcu przyprawić majonezem. Dokładnie wymieszać i można jeszcze ewentualnie doprawić do smaku. Najlepsza na drugi dzień.