ßßß
 
            
         Składniki na blaszkę 18 x 29 cm:150 g gorzkiej czekolady250 g cukru180 g masła140 g mąkiczubata łyżka kakao4 jajkaszczypta proszku do pieczenia (opcjonalnie)łyżeczka cukru waniliowego3-4 łyżki masła orzechowegoCzekoladę roztopić z masłem w kąpieli wodnej. Pozostałe składniki poza masłem orzechowym umieścić w misce, dodać czekoladę z masłem i dobrze wymieszać. Foremkę natłuścić masłem, wylać ciasto i wyrównać łopatką. Na wierzch ciasta wyłożyć masło orzechowe i czubkiem noża wmieszać je lekko w ciasto żeby powstały dekoracyjne esy floresy. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni ok. 35 minut.
Składniki na blaszkę 18 x 29 cm:150 g gorzkiej czekolady250 g cukru180 g masła140 g mąkiczubata łyżka kakao4 jajkaszczypta proszku do pieczenia (opcjonalnie)łyżeczka cukru waniliowego3-4 łyżki masła orzechowegoCzekoladę roztopić z masłem w kąpieli wodnej. Pozostałe składniki poza masłem orzechowym umieścić w misce, dodać czekoladę z masłem i dobrze wymieszać. Foremkę natłuścić masłem, wylać ciasto i wyrównać łopatką. Na wierzch ciasta wyłożyć masło orzechowe i czubkiem noża wmieszać je lekko w ciasto żeby powstały dekoracyjne esy floresy. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni ok. 35 minut.