Wykonanie
To nie jest skomplikowane danie. Jednak jest dobre jako danie obiadowe z dodatkiem np. klusek domowych lub zwykłej przekąski . Ostatnio pokrojone lekko na ukos ,posłużyło mi jako
wędlina na kanapki.
Składniki na 2 porcje2
jajka2 kotlety
schabowe5
pieczarek1
cebula3
łodygi selera naciowegokawałeczek
poraolej do smażenia (ja używam rzepakowego)łyżka
musztardysól ,
pieprz do smakuWykonanie-
Jajka ugotować na twardo ,obrać- Kotlery rozbić ,doprawić
solą i
pieprzem z dwóch stron. Po jednej rozsmarować
musztardępołożyć
jajko . Zwinąć w rulon zabezpieczyć wykałaczką.
- Obsmażyć z każdej strony
- Do podsmażonych
schabowych dodać pokrojone
pieczarki ,
cebule ,
seler- Podlać szklanką
bulionu lub
wody , przykryć .Dusić ok 20 minut.
- Uduszone warzywa zmiksować . Sos doprawić według uznania .Podawać z
makaronem ,
ryżem lub kasą i koniecznie surówka.- SMACZNEGO -