ßßß
Przepis na ciasto znalazłam w zeszycie mojej mamy. Bardzo szybko się je robi i jeszcze szybciej je :} Owoce do ciasta można wykorzystać dowolne truskawki, rabarbar, jabłka, porzeczki, wiśnie, gruszki co kto lubi.Przygotowanie: 5 minut | Pieczenie: 50minutSkładniki:4 jajka1 szklanka oleju2 szklanki mąki2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki cukrudowolne owoceTortownica 24cmPrzygotowanie:Formę natłuścić. Wszystkie składniki włożyć do miski i miksować około 2 minut. Ciasto wlać do formy. Na wierzch ułożyć owoce. Piec 50 minut w 180*C
Na ciasto można położyć kruszonkę.Składniki na kruszonkę:Płatki owsiane około 50gGarść płatków migdałowychMasło około 150gCukier około 2-3 łyżekMąka około 200gWymieszać w misce wszystkie składniki kruszonki, aż powstanie ciasto o konsystencji żwiru.Nadmiar można zamrozić.