Wykonanie
Ciasto w sam raz do upieczenia "przy obiedzie". Robi się je szybko, nie trzeba wielu składników. W smaku i konsystencji jest jak ucierane, choć sposób wykonania znacznie szybszy i przyjemniejszy. Wychodzi dość wysokie, miękkie i nie jest suche. Można użyć dowolnych
owoców, ja dałam
borówkę amerykańską,
rabarbar i
banana. Przepis pochodzi z bloga Magiel Kuchenny.Składniki:8
jajek1 szklanka
cukru1/2 szklanki
oleju3 szklanki
mąki1 mały
proszek do pieczenia (dałam 2 łyżeczki)
owoceJajka zmiksować z
cukrem do białości, dodać
mąkę z proszkiem i
olej. miksować na gładko. Wylać do blaszki (użyłam 24*24 cm), ułożyć
owoce. Piec w 175*C do suchego patyczka (niecałą godzinę).