Wykonanie

Składniki :polędwiczka wieprzowa długa
kasza pęczak firmy Kupiec10 małych
pieczarekpół
cukinii1
papryka1
cebula3 ząbki
czosnkuser grana padano ( lub inny ulubiony)1/2 łyżeczki
szałwi1/2 łyżeczki
lubczyku1 łyżeczka
ziół prowansalskich + 1łyżeczka2 łyżeczki
papryki ostrej3/4 łyżeczki
pieprzu ziołowego ( u mnie firmy Skworcu)2 łyżki
oliwy1 suszona
papryczka chili2 łyżki
masłaolej do smażeniaPrzygotowanie :Polędwiczkę kroję w cienkie plastry, rozbijam dłonią.
Szałwię,
lubczyk,
paprykę ,
zioła prowansalskie ( łyżeczkę),
pieprz ziołowy - mieszam z 2 łyżkami
oliwy i nacieram
mięso.
Cebulę,
papryczkę chili i
czosnek drobno siekam. Podsmażam na
oliwie.
Paprykę kroję w kostkę,
cukinię w pół plastry,
pieczarki zostawiam w całości.Do podsmażonej
cebuli dodaję
pieczarki, po około 3 minutach
paprykę i
cukinię. Podsmażam na małym ogniu.Gdy warzywa podsmażone, przekładam je do garnka.Gotuję
kaszę pęczak. Ja dodaję łyżeczkę
masła do gotowania.Smażę
polędwiczki na rozgrzanym
oleju na złoty kolor.Do warzyw dodaję łyżkę
masła i łyżeczkę
ziół prowansalskich, podgrzewam na małym ogniu.
Ser ścieram na tarce o najmniejszych oczkach.Na talerzu układam
kaszę, następnie warzywa , i
mięso. Posypuję
serem.I gotowe :)