ßßß
Składniki :polędwiczka wieprzowa długakasza pęczak firmy Kupiec10 małych pieczarekpół cukinii1 papryka1 cebula3 ząbki czosnkuser grana padano ( lub inny ulubiony)1/2 łyżeczki szałwi1/2 łyżeczki lubczyku1 łyżeczka ziół prowansalskich + 1łyżeczka2 łyżeczki papryki ostrej3/4 łyżeczki pieprzu ziołowego ( u mnie firmy Skworcu)2 łyżki oliwy1 suszona papryczka chili2 łyżki masłaolej do smażeniaPrzygotowanie :Polędwiczkę kroję w cienkie plastry, rozbijam dłonią.Szałwię, lubczyk, paprykę , zioła prowansalskie ( łyżeczkę), pieprz ziołowy - mieszam z 2 łyżkami oliwy i nacieram mięso.Cebulę, papryczkę chili i czosnek drobno siekam. Podsmażam na oliwie.Paprykę kroję w kostkę, cukinię w pół plastry, pieczarki zostawiam w całości.Do podsmażonej cebuli dodaję pieczarki, po około 3 minutach paprykę i cukinię. Podsmażam na małym ogniu.Gdy warzywa podsmażone, przekładam je do garnka.Gotuję kaszę pęczak. Ja dodaję łyżeczkę masła do gotowania.Smażę polędwiczki na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Do warzyw dodaję łyżkę masła i łyżeczkę ziół prowansalskich, podgrzewam na małym ogniu.Ser ścieram na tarce o najmniejszych oczkach.Na talerzu układam kaszę, następnie warzywa , i mięso. Posypuję serem.I gotowe :)