Wykonanie

Składniki:
pierś kurczakakasza kuskuspół
granatamała
czerwona cebula2 płaskie łyżki
masła2 płaskie łyżki
oliwy1 czubata łyżeczka
oregano1 czubata łyżeczka
bazyli1/2 łyżeczki cząbru1/2 łyżeczki
estragonu1 duży ząbek
czosnku1/4 łyżeczki
rozmarynuoliwasólPrzygotowanie :
Oregano,
bazylię, cząber,
estragon,
rozmaryn oraz przeciśnięty przez praskę
czosnek mieszam.Nacieram
pierś kurczaka.Rozgrzewam patelnię z
oliwą i układam
kurczaka, obsmażam z każdej strony, po czym dodaje 2 łyżki
masła nakrywam przykrywką, ogień zmniejszam i podduszam około 10 minut.Wyciskam sok z połowy
granatu, mieszam z pokrojoną w piórka
czerwoną cebulą.
Kuskus wsypuje do garnka, zalewam wrzątkiem,
solę i dodaję 2 płaskie łyżki
oliwy. Zostawiam pod przykryciem na 5 minut.Do gotowej
kaszy dodaję sok z
granatu i
cebulę, mieszam.Podaję
kuskus i
kurczaka pokrojonego w plastry.