ßßß
Składniki:pierś kurczakakasza kuskuspół granatamała czerwona cebula2 płaskie łyżki masła2 płaskie łyżki oliwy1 czubata łyżeczka oregano1 czubata łyżeczka bazyli1/2 łyżeczki cząbru1/2 łyżeczki estragonu1 duży ząbek czosnku1/4 łyżeczki rozmarynuoliwasólPrzygotowanie :Oregano, bazylię, cząber, estragon, rozmaryn oraz przeciśnięty przez praskę czosnek mieszam.Nacieram pierś kurczaka.Rozgrzewam patelnię z oliwą i układam kurczaka, obsmażam z każdej strony, po czym dodaje 2 łyżki masła nakrywam przykrywką, ogień zmniejszam i podduszam około 10 minut.Wyciskam sok z połowy granatu, mieszam z pokrojoną w piórka czerwoną cebulą.Kuskus wsypuje do garnka, zalewam wrzątkiem, solę i dodaję 2 płaskie łyżki oliwy. Zostawiam pod przykryciem na 5 minut.Do gotowej kaszy dodaję sok z granatu i cebulę, mieszam.Podaję kuskus i kurczaka pokrojonego w plastry.