Wykonanie

Składniki:tortille
pierś kurczakaser gouda lub morski w kawałkumarynowane
ostre papryczkikukurydzasok wyciśnięty z
limonki1/2 łyżeczki
cynamonu1 łyżeczka mielonej
kolendry1 łyżeczka cząbru1 łyżeczka
czosnku granulowanego1 łyżeczka
oregano1 łyżeczka
bazylii2 łyżeczki
chiliPrzygotowanie :
Kurczaka kroję w jak najcieńsze plastry i przyprawiam :
sokiem z limonki,
cynamonem,
kolendrą, cząbrem,
czosnkiem,
oregano,
bazylią i
chili.
Kurczaka smażę na małej ilości
oliwy i zdejmuję z patelni.
Ser ścieram na tarce o grubych oczkach a papryczki siekam.Na suchej patelni układam jeden placek tortilli, posypuję go
serem, układam
kurczaka, papryczki i
kukurydzę, ponownie posypuję
serem , układam drugi placek i dociskam. Podgrzewam chwilę aż
ser zacznie się rozpuszczać, po czym obracam na drugą stronę i ponownie chwilę podgrzewam.I gotowe :) kroję w trójkąty i podaję.