Wykonanie
Jest to mini-wariacja nt. ciasta dla niespodziewanych gości, a właściwie uproszczenie i sposób na zużycie składników, które
siedzą w szafkach ;) nie wygląda już tak apetycznie, ale jest równie smaczne, o ile nie lepsze. Wyszło bardzo wilgotne i super zgrywa się z niesłodką polewą. Zaprosiłam koleżanki-studentki na degustację :) i przyznaję się, że sama skusiłam się na jeden kawałek.

składniki:- 1,5 szkl
razowej mąki pszennej- 1 szkl
cukru- 3
jajka- 0,5 szkl
jogurtu naturalnego- 0,5 szkl
oleju- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- szczypta
sody oczyszczonej- szczypta
soli- pół
aromatu rumowego- 1 czubata łyżka
Nesquika- 3/4 szkl.
wiórków kokosowych- tabliczka
czekolady deserowej- 5-6 łyżek
mleka- łyżka
masłaWszystkie składniki dokładnie wymieszać,na końcu dodać
kokos. Przelać do formy i piec 60-70min. w temp. 160ºC. Gdy ciasto ostygnie,
czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić w kąpieli
wodnej lub w mikrofalówce (minuta w 750W)z
mlekiem i
masłem, polać ciasto i odstawić do zastygnięcia.