ßßß
Cookit - przepis na Letnie medaliony wieprzowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Letnie medaliony wieprzowe
Składniki
Kalarepa
Marchew
Polędwica
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Sos chrzanowy
Miód
Ziemniak
Przyprawy
Wykonanie
składniki:-
kalarepa
- 200g małej
marchewki
- 300g
polędwicy
wieprzowej- 3 łyżki
oliwy
-
sól
,
pieprz
-
sos chrzanowy
- 300g
młodych
ziemniaków
-
przyprawy
Ziemniaki
obrać, pokroić w ćwiartki i ugotować na półtwardo. W tym czasie
kalarepę
i
marchew
oczyścić i obrać.
Marchew
pokroić na mniejsze kawałki, a
kalarepę
w słupki.
Mięso
umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Następnie podsmażyć na rozgrzanej
oliwie
, oprószyć
solą
i
pieprzem
. Medaliony wyjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce.
Kalarepę
z marchwią poddusić na tłuszczy ze smażenia. Wlać 200ml
wody
, warzywa przykryć i dusić ok. 10 minut. Odcedzić warzywa i
ziemniaki
.
Ziemniaki
posypać dowolnymi
przyprawami
(u mnie
pieprz
,
vegeta
, kostka czosnkowa i
majeranek
) i usmażyć na
oleju
. Podawać z
sosem chrzanowym
.
Źródło:
http://redandpale.blox.pl/2008/06/Letnie-medaliony-wieprzowe.html
Przepisy powiązane
Zupa z pokrzywy
POLĘDWICZKI Z MARCHWIĄ I SZAŁWIĄ
Tajine drobiowy z warzywami
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym z chili część 1
Surówka z kalarepką
Składniki powiązane (0)