Wykonanie
Tak naprawdę robiłam te muffinki ponad rok temu, niedawno wygrzebałam zdjęcie i stwierdziłam, że są tak proste i pyszne, że
mogę się nawet z opóźnieniem podzielić nimi na blogu :) A że teraz jest chwilowy zastój, więc moment idealny na ich pokazanie.
składniki:- 1
jajko- 1/2 kubka
cukru- 1 kubek
mleka- 1/2 łyżeczki
soli- 1/2 łyżeczki
cynamonu- 1 łyzeczka
proszku do pieczenia- 2
kubki mąki- 4 łyżki
masła (roztopić i ostudzić)- 2-3
jabłka pokrojone w małą kostkęKruszonka:- 1 łyżka
masła- 2 łyżki
cukru- 2 łyżki
mąki- 1/2 łyżeczki
cynamonuJajko ubijamy z
cukrem na puszysta białą masę. Kolejno dodajemy resztę składników. Ciasto nakładamy do blachy z dołeczkami (taka specjalna na muffinki) wysmarowanej
masłem lub wyłożonej papierowymi foremkami. Ciasto należy nalożyć do 3/4 wysokości blachy. Składniki na kruszonkę rozcieramy w dłoniach, tak aby powstały małe grudki. Ciasto w blaszce obficie posypujemy kruszonka. Pieczemy 25 min w temp 200 stopni.źródło: forum wizaz.pl, Olcia_rom